Selamat Datang Ke Laman UTHMbloggers "Suara Mahasiswa dan Mahasiswi UTHM"

PERHATIAN

KEPADA MAHASISWA DAN MAHASISWI UTHM YANG INGIN MELETAKKAN BLOG KELAB DI UTHMBLOGGERS INI, BOLEHLAH MEHANTAR URL BLOG TERSEBUT DI CHATBOX.


Futsal KOSMO Varsiti 2009
Pasukan Futsal wanita UTHM telah mendapat tempat ke-3 dalam Kejohanan Futsal Kosmo Varsiti Akhir yang telah berlangsung pada 9 hingga 11 Oktober 2009 yang lalu. Pasukan yang dibimbing En. Osman Abdul Rahman ini telah memenangi semua perlawanan peringkat kumpulan seterusnya layak ke peringkat separuh akhir. Menerusi perlawanan yang sengit, UTHM telah tewas tipis 1-0 kepada UiTM yang juga merupakan pasukan pilihan. UTHM telah bangkit pada perlawanan penentuan tempat ke 3/4 dengan menewaskan pasukan USM dengan jaringan 1-0 menerusi jaringan Cik Shasha Bt. Hairol Nizam. Johan bagi kategori ini dimenangi oleh Universiti Malaya yang menewaskan UiTM menerusi sepakan penalti.

Bagi kategori lelaki, UTHM telah menghantar 3 kategori iaitu terbuka bawah 21 tahun, bawah 23 tahun dan kategori lelaki terbuka. Pasukan yang dikendalikan oleh En. Amir Hamzah ini tewas kepada pasukan tuan rumah iaitu UKM pada peringkat pusingan ketiga menerusi penentuan penalti. Sebanyak 240 pasukan dari semua IPTA/IPTS menyertai kejohanan ini yang telah dirasmikan oleh Menteri Pengajian Tinggi Malaysia,
Yang Berhormat Dato' Seri Mohamed Khaled Nordin.

0 comments:

Since 21 Januari 2009

JOM KLIK
JOM KLIK