Selamat Datang Ke Laman UTHMbloggers "Suara Mahasiswa dan Mahasiswi UTHM"

PERHATIAN

KEPADA MAHASISWA DAN MAHASISWI UTHM YANG INGIN MELETAKKAN BLOG KELAB DI UTHMBLOGGERS INI, BOLEHLAH MEHANTAR URL BLOG TERSEBUT DI CHATBOX.


Jom Serbu UTHM

JOHOR BAHRU 20 Nov. - Orang ramai dijemput memeriahkan Program Merakyatkan Seni Budaya Kawasan di Padang Kawad Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM), Batu Pahat esok dan lusa.

Program anjuran Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negeri Johor dan UTHM dengan kerjasama Majlis Daerah Batu Pahat dan Majlis Kebudayaan Daerah Batu Pahat itu bermula pukul 7.30 pagi hingga 11 malam menyediakan pelbagai program bagi masyarakat setempat.

Antara aktiviti yang diadakan adalah gerai pameran dan jualan, senam seni 1Malaysia, pertandingan permainan tradisi dan persembahan kesenian 1Malaysia.

Jabatan itu dalam satu kenyataan di sini baru-baru ini memberitahu, program itu dijadualkan dirasmikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Pelajaran dan Pengajian Tinggi negeri, Datuk Maulizan Bujang.

Program itu bertujuan mengekalkan tradisi 'kenduri rakyat' di kalangan masyarakat setempat serta memupuk semangat gotong-royong dan kerjasama di kalangan mereka.

"Ia juga bertujuan merapatkan hubungan dan interaksi antara pemimpin dan masyarakat berbilang kaum bagi melahirkan masyarakat penyayang, seterusnya mengeratkan lagi perpaduan antara kaum," katanya.

Untuk maklumat lanjut, orang ramai boleh menghubungi jabatan berkenaan di talian 07-2248270.


Sumber: Utusan Online

0 comments:

Since 21 Januari 2009

JOM KLIK
JOM KLIK