Selamat Datang Ke Laman UTHMbloggers "Suara Mahasiswa dan Mahasiswi UTHM"

PERHATIAN

KEPADA MAHASISWA DAN MAHASISWI UTHM YANG INGIN MELETAKKAN BLOG KELAB DI UTHMBLOGGERS INI, BOLEHLAH MEHANTAR URL BLOG TERSEBUT DI CHATBOX.


UTHMkorban 32 ekor ternakan

BATU PAHAT 27 Nov. - Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) hari ini mencatatkan sejarah tersendiri apabila mengadakan majlis korban melibatkan 32 ekor haiwan ternakan sempena Hari Raya Aidiladha tahun ini.

Naib Canselor UTHM, Profesor Datuk Dr. Mohd. Noh Dalimin berkata, haiwan korban itu terdiri daripada 28 ekor lembu, dua kerbau dan dua ekor kambing.

Menurutnya, semua haiwan itu merupakan sumbangan 115 kakitangan termasuk pegawainya yang disalurkan menerusi Pusat Islam UTHM.

''Sebanyak 16 ekor lembu diagihkan ke 16 kampung di sekitar Parit Raja dan bakinya dikorbankan di Pusat Islam UTHM," katanya.

Beliau berkata demikian selepas menyerahkan 16 lembu korban kepada wakil 16 kampung di Kampung Parit Bengkok, Parit Raja di sini hari ini.

Menurut Mohd. Noh, langkah itu merupakan salah satu usaha pihaknya untuk meningkatkan lagi kerjasama antara UTHM dengan masyarakat setempat.

''Kami berhasrat meneruskan ibadat korban ini dari semasa ke semasa dengan membabitkan kakitangan dan pegawai UTHM," katanya.


Sumber:Utusan Online

0 comments:

Since 21 Januari 2009

JOM KLIK
JOM KLIK